Nacionalna kuhinja

Na desnom krilu Deliblatske peščare, među plodnim oranicama i mirsnim poljima nalazi se selo Dolovo.Vredne domaćice iz ovog sela, rukama veštim poput čarobnjaka, spremaju najukusniju…
Gulašijada je gastronomska manifestacija u selu Čestobrodica pored Požege. Takmičarske ekipe se takmiče u kuvanju gulaša. Nakon završetka takmičarskog dela sledi proglašenje pobednika i nagrade za najbolje. Manifestacija se održava na otvorenom i…
Područje proizvodnje Zlatarskog sira smešteno je izmedju reka Uvca, Veljušnice, Kladnice, Mileševke i Zlošnice i sastoji se od staništa bogatih vodama i velikom pejzažnom i…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Kačarevo je malo mesto pokraj Pančeva, gde je decenijama prisutna tradicija u pripremi ove domaće kobasicen koja je jedan od omiljenih mesnih delikatesa. Generacije se…
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom…
Ova izuzetna torta je po receptu domaćica iz sokobanjske kotline, čija priprema se prenosi s kolena, na koleno, tako da mnogi recepti u ovom kraju…
Prijepoljsko selo Sopotnica je selo žubornih vrela i slapova koji su svojim sopotanjem niz litice ka ušću u Lim reci i selu ime dali. Legenda…
Na području Levča u opštini Rekovac, počela je berba kupina, koje u ovom kraju godinama uzgajaju vredni domaćini. Kako je ovo deo Srbije poznat i…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Među starim srpskim jelima,koja su na narodnom stolu bila od davnih vremena,za razliku od kačamaka koji se vratio na savremenu trpezu i kao odbrana od…
"Petrovača" je najranija letnja jabuka domaćeg porekla. Sazreva krajem juna i početkom jula, oko Petrovdana, po čemu je i dobila ime. Ovom jabukom počinje sezona…
Strana 6 od 67
03/08/2018 0 comment

Na desnom krilu Deliblatske peščare, među plodnim oranicama i mirsnim poljima nalazi se selo Dolovo.Vredne domaćice iz ovog sela, rukama veštim poput čarobnjaka, spremaju najukusniju domaću štrudlu, slatku đakoniju koja je za njih ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/12/2019 0 comment

Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!