Gastronomija

Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Počeo je Vaskršnji post, a tradicionalna kuhinja je puna odličnih recepata. Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg…
Odžaci se nalaze se u plodnoj bačkoj ravnici, okruženi starim baroknim zamkovima i nepreglednim poljima kudelje, u blizini Dunava, prave glavne ulice Evrope. Ljudi s ovog područja,…
Nastanak ove rase vezuje se za 1833. godinu, kada je knez Miloš Obrenović poklonio svinju Šumadinku, našu staru rasu mađarskom grofu Jožefu Palatinušu, a ovaj…

Bermet kuglof

Svakako ste čuli za specifično vino BERMET. Brojna su tumačenja kako se on priprem - tu su čuvene "tajne" vinara. Sigurno je samo jedno -…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Urbani centar Mačve, Pocerine i Posavine - Šabac - nekada je slovio za „najboemskiji“ grad Srbije. Zbog vesele atmosfere i brojnih kafana dobio je ime „mali Pariz“.…
U slivu reka Moravice i Rzava, nalazi se i grad Arilje, širom sveta poznat kao centar proizvodnje malina, po kojoj je Srbija druga zemlja u svetu.…
Zahvaljujući geografskim iklimatskim uslovima, Reon tri Morave spada među najbolja područja za gajenje vinove loze uSrbiji. Smešten u centralnom delu Srbije, to je najveći vinogradarski…
Turija je geografski centar Bačke i kobasičarski centar sveta! Mesto opasano sa tri vode (Veliki bački kanal, reka Krivaja i Beljanska Bara), predstavlja raj za…
Za ovaj recept kažu da datira iz doba Nemanjića, kada su se na srpskom dvoru spremala autentična jela, naročito za ovaj kraj Srbije, koja ima…
Crvena suva  paprika koja je kraljica belopalanačke kuhinje se u ovom kraju zove "vrtka".  Specifičnog je mirisa, ukusa, izgleda i kvaliteta. Nezamenljiva je za pripremu…
Strana 2 od 87
27/10/2013 0 comment

Čokoladni sufle je prele kolač koji se prosto topi, priprema se brzo, ako želite da ga poslužite kao desert posle glavnog obroka, stavite ga da se peče dok služite glavno jele, a zatim odmah iznesite pred goste sufle. Potrebno je: 125 gr maslaca3 jaja1 ...

26/03/2019 0 comment

Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se ...

17/06/2019 0 comment

Jedan od najrodnijih krajeva domaće sorte kupina je svakako Valjevo i okolna njegova sela. Kupina pripada porodici ruža.Nežne je strukture i ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

18/05/2019 0 comment

U religiji, medicini i poeziji srpskog naroda bosiljak ima veoma važnu ulogu. Poznat je i kao bažilek, bažulek, basilje, bosilek, vasleđen... Pripada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!